Ben je op zoek naar een interieurstylist of interieurontwerper in de regio Utrecht voor de indeling en inrichting van jouw nieuwe woning of heb je plannen voor een verbouwing of flinke make-over van jouw huis? Dan ben je bij Studio Binnen aan het goede adres! In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je jouw woonwensen delen en meer horen over mijn werkwijze. Als interieurontwerper kan ik jou ontzorgen door een totaal concept voor jouw woning te maken. Hierdoor kom je tot creatieve oplossingen voor de indeling en inrichting van de ruimte,  zijn alle materialen mooie op elkaar afgestemd, maak je meteen de juiste keuzes (waarmee je miskopen voorkomt), weet je meteen de weg te vinden naar de beste leveranciers en bespaar je veel tijd. Het resultaat is een prachtig ingerichte en praktische leefbare woning, waar jij je helemaal in thuis voelt! Ik heb het volgende stappenplan ontwikkeld om ervoor te zorgen dat we samen een mooi en creatief eindresultaat bereiken binnen een helder proces.

Werkwijze

Kennismaking

In een eerste kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en op basis hiervan maak ik een offerte met een plan van aanpak. Je kunt Studio Binnen inschakelen voor de leefverdieping (woonkamer/eetkamer/keuken) maar hier ook extra ruimtes aan toevoegen zoals de badkamer, slaapkamer, zolder etc.

Moodboard

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw smaak en stijl, maak ik een moodboard waarin ik visualiseer wat de stijl van het interieur wordt en met welke materialen en kleuren ik wil gaan werken. Die bespreken we voordat ik van start ga met het ontwerp.

Indeling en 3D ontwerp

Eerst maak ik verschillende indelingen van de ruimte. Je zult zien dat er vaak hele leuke en spannende indelingen mogelijk zijn, waar je zelf niet meteen aan hebt gedacht. Samen kiezen we de indeling die het beste bij jouw leefsituatie past. Deze werk ik in 3D uit, voor een realistische weergave.

Lichtplan

Op basis van de gekozen indeling maak ik het lichtplan. Het lichtplan bestaat uit technische verlichting (spots, opbouw- en wandverlichting) die nodig zijn voor een goede verlichting van de ruimte en decoratieve verlichting (hanglampen, vloerlampen, tafellampen). Ik adviseer welk type lichtbronnen nodig zijn geef een advies welke armaturen het beste in de stijl van het interieur passen.

Kleuren- en materialenplan

Dit plan bestaat uit een keuze voor verschillende materialen, zoals de vloer, wanden, behang, raambekleding, kleur, materiaal voor de keuken en het gebruik van kleur in de woning. Ik zorg ervoor dat alle materialen en kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd. De kleur-en materiaalstalen neem ik zoveel mogelijk mee naar de presentatie momenten.

Productenlijst

Ik maak een selectie van meubels en accessoires die je nodig hebt voor de inrichting van de woning. Ik maak hierbij ook een shoplist met prijzen en leveranciers, zodat je weet waar je de producten kunt bestellen of ik coördineer de bestellingen.

Maatwerk ontwerp

Vaak biedt maatwerk mooie mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. Bijvoorbeeld een keuken, inbouwkasten, ensuite kasten met schuifdeuren of een erkerbank. Ik maak hiervoor het ontwerp, kies de materialen uit en lever alle benodigde tekeningen voor de meubelmaker. Voor de uitvoering werk ik samen met mijn vaste meubelmaker Moonmade.

Tussenoplevering

Natuurlijk wil ik jou goed betrekken bij de totstandkoming van het ontwerp. Daarom zitten we tussentijds samen voor een tussenoplevering. Je ziet hier al het ontwerp in 3D en kunt aangeven wat jou wel en niet aanspreekt. Na deze tussentijdse presentatie maak ik het ontwerp helemaal af.

Eindoplevering en realisatie

Het plan is zo in detail uitgewerkt dat je zelf aan de slag kunt. Ik heb een netwerk van steengoede meubelmakers, schilders, klusjesmannen en aannemers in de regio Utrecht met wie ik jou in contact breng voor de uitvoering van het ontwerp. Daarnaast kan ik (tegen aantrekkelijke kortingen!) inkoop voor je doen. Zo verdien je al snel een gedeelte van het advies weer terug.

Adviezen & Prijzen

Bij de kennismaking bespreken we jouw wensen en kan ik een offerte op maat maken. Studio Binnen biedt alleen complete interieurontwerpen aan. Hierbij alvast een eerste indruk van de prijzen:

Interieurontwerp compleet

Studio Binnen is sterk in totaal concepten. Dat betekent dat in een ontwerp voor de leefverdieping (woonkamer/eetkamer/keuken/hal)  alle elementen worden meegenomen: indeling, ontwerp keuken, vloeren, materialenplan, kleurenplan, ontwerp maatwerk meubels, lichtplan, meubelplan, styling en een shoplist. Alle ontwerpen worden in 3D uitgewerkt, zodat je een realistische indruk krijgt van hoe de ruimte eruit komt te zien. Het resultaat is een goed doordacht en creatief ontwerp, dat je meteen kunt uitvoeren.  Richtprijs €3495 – €3995 voor de leefverdieping.

Extra ruimtes

Aan het complete interieurontwerp voor de leefverdieping, kun je extra ruimtes toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamers, badkamer, werkkamer, etc. Prijs is vanaf €500.

Ontwerp maatwerk meubel

Ben je op zoek naar een creatief ontwerp voor een keuken, wandmeubel, kledingkast, erkerbank, eettafel of ander meubel op maat? Dan ben je bij Studio Binnen aan het goede adres! Ik kan een ontwerp en 3D tekening voor je maken en een voorstel maken voor de materialen. Mijn vaste meubelmaker Moonmade kan het ontwerp realiseren. Prijs voor een ontwerp van een meubel is vanaf €500.

Spreekt deze werkwijze je aan? Laten we kennismaken.