Ben je op zoek naar een interieurstylist of interieurontwerper in de regio Utrecht voor de inrichting van jouw woning, heb je een nieuw huis gekocht of plannen voor een verbouwing? Dan ben je bij Studio Binnen aan het goede adres! In een vrijblijvend  kennismakingsgesprek kun je jouw woonwensen delen en meer horen over mijn werkwijze. Als interieurontwerper kan ik jou ontzorgen door een totaal concept voor jouw woning te maken. Hierdoor kom je tot creatieve oplossingen voor de indeling en inrichting van de ruimte,  zijn alle materialen mooie op elkaar afgestemd, maak je meteen de juiste keuzes (waarmee je miskopen voorkomt) en bespaar je een heleboel tijd. Het resultaat is een prachtig ingerichte woning, waar je je helemaal in thuis voelt! Ik heb het volgende stappenplan ontwikkeld om ervoor te zorgen dat we een mooi en creatief eindresultaat bereiken binnen een helder proces.

Werkwijze

Kennismaking

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en op basis hiervan maak ik een offerte met een plan van aanpak.

Moodboard

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op jullie smaak en stijl, maak ik een moodboard waarin ik visualiseer wat de stijl van het interieur wordt en met welke materialen en kleuren ik wil gaan werken.

Indeling en 3D ontwerp

Eerst maak ik verschillende indelingen van de ruimte. Je zult zien dat er vaak hele leuke en spannende indelingen mogelijk zijn, waar je zelf niet meteen aan hebt gedacht. Samen kiezen we de indeling die het beste bij jouw leefsituatie past. Deze werk ik in 3D uit, voor een realistische weergave.

Lichtplan

Op basis van de gekozen indeling maak ik het lichtplan. Het lichtplan bestaat uit technische verlichting (spots, opbouw- en wandverlichting) die nodig zijn voor een goede verlichting van de ruimte en decoratieve verlichting (hanglampen, vloerlampen, tafellampen). Ik adviseer welk type lichtbronnen nodig zijn geef een advies welke armaturen het beste in de stijl van het interieur passen.

Kleuren- en materialenplan

Dit plan bestaat uit een keuze voor verschillende materialen, zoals de vloer, wanden, behang, raambekleding, kleur, materiaal voor de keuken en het gebruik van kleur in de woning. Ik neem stalen mee van de materialen en kleuren die ik adviseer.

Productenlijst

Ik maak een selectie van meubels en accessoires die je nodig hebt voor de inrichting van de woning. Ik maak hierbij ook een shoplist met prijzen en leveranciers, zodat je weet waar je de producten kunt bestellen of ik coördineer de bestellingen.

Maatwerk ontwerpen

Vaak biedt maatwerk mooie mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. Bijvoorbeeld een keuken, inbouwkasten, ensuite of een erkerbank. Ik maak hiervoor het ontwerp, kies de materialen uit en lever alle benodigde tekeningen voor de meubelmaker. Voor de uitvoering werk ik samen met mijn vaste meubelmaker Moonmade.

Realisatie

Het plan is zo uitgewerkt dat je zelf aan de slag kunt, maar ik kan de uitvoering van het plan ook voor mijn rekening nemen en (tegen aantrekkelijke kortingen!) inkoop voor je doen. Zo verdien je al snel een gedeelte van het advies weer terug. Ik heb een netwerk van steengoede meubelmakers, schilders en aannemers in de regio Utrecht die ik kan inschakelen voor de uitvoering.

Adviezen & Prijzen

Bij de kennismaking bespreken we jouw wensen en kan ik een offerte op maat maken. Hierbij een overzicht van de mogelijke adviezen om je een eerste indruk te geven.

Interieuradvies compleet

Studio Binnen is sterk in totaal concepten. Dat betekent dat in een ontwerp voor de leefverdieping alle elementen worden meegenomen: indeling, kleur, raambekleding, vloeren, materialen, maatwerk (keuken / haard / kasten / eetbanken / ensuites / etc), verlichting, een meubelplan, styling met accessoires en een shoplist. Alle ontwerpen worden in 3D uitgewerkt, zodat je een realistische indruk krijgt van hoe de ruimte eruit komt te zien. Het resultaat is een goed doordacht en creatief ontwerp, dat meteen uitgevoerd kan worden. Door jezelf of door Studio Binnen, dat is aan jou. vanaf €2900

Inrichting extra ruimtes

Wil je naast de woonkamer ook een ontwerp voor andere ruimtes in jouw woning, zoals een badkamer, slaapkamer, speelkamer of kinderkamer? Dat kan! Studio Binnen maakt een plattegrond met de indeling van de ruimte uit, doet een voorstel voor vloeren, raambekleding, behang en kleur en maakt een voorstel voor de meubels en accessoires. vanaf €450 per ruimte. Het ontwerpen van extra ruimtes is altijd in combinatie met het totaal concept.

Zakelijk interieuradvies

Wil je een ontwerp voor een kantoor of andere zakelijke ruimte? Dat kan! Studio Binnen maakt een ontwerp, waarbij zowel rekening wordt gehouden met de functionaliteiten waar de ruimte aan moet voldoen, als de uitstraling en juiste uitwerking van de huisstijl van jouw bedrijf. Naast het ontwerp kan Studio Binnen ook de inkoop van het meubilair en de overige faciliteiten op zich nemen. prijs op aanvraag

Spreekt deze werkwijze je aan? Laten we kennismaken.