Ontwerp verbouwing woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio BInnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
Ontwerp verbouw woning Utrecht door Studio Binnen
nterieurontwerp verbouwing woning Utrecht door Studio Binnen
Interieurontwerp door Studio Binnen

Voor deze woning mocht ik een interieurontwerp maken voor de indeling van de benedenverdieping, die met een uitbouw flink vergroot zou worden. Een architect had een plan gemaakt om een uitbouw aan de woning te plaatsen gemaakt, maar de bewoners vonden het moeilijk een keuze te maken hoe de ruimte vervolgens in te delen. Waar moest de keuken komen en wat werd de woonkamer? Welke materialen moesten er in de woning gebruikt worden? Ik liet de bewoners verschillende opties voor indelingen zien, en samen kozen we de indeling die het beste bij hun leefsituatie paste. Zo kwamen we tot een totaal andere indeling, dan zij eigenlijk voor ogen hadden, maar ze durfden ervoor te gaan! De keuken is nu aan de voorzijde van de woning geplaatst, met een lekker ruim kookeiland. Voor deze ruimte kozen we voor een industriële  gietvloer met als tegenhanger een houten keuken. In de uitbouw creëerde ik een woonkamer en een speelkamer. Een roomdivider met de tv en opbergruimte scheidt beide ruimtes van elkaar af. Hier kozen we juist voor een warme visgraat vloer. Ook maakte ik een kleurenplan. Slechts een enkele wand bleef wit, met mooie vergrijsde blauwen en een poederroze tint kreeg de woning een originele uitstraling. Leuk om te zien hoe de bewoners van dit huis niet alleen een nieuwe uitbouw, maar eigenlijk een heel nieuw huis hebben gekregen!