botanische-oase-in-arbeiderswoning-in-utrecht

De eigenaren van deze arbeiderswoning in de Vogelenbuurt in Utrecht wilde graag de natuur naar binnenhalen en durfden het aan om hiervoor m2 in te leveren. De oude keuken, die oorspronkelijk aan de achterkant van het huis zat, werd gesloopt. Hierdoor kon een prachtige glazen achterpui over de hele breedte van het huis geplaatst worden. Voor de nieuwe keuken stelden we voor om een kookeiland en hoge kastenwand in het midden van de ruimte te plaatsen. Deze vormt nu het prachtige hart van de woning! De zithoek is  nu bij de tuin betrokken. De bewoners zijn gek op planten, dus in het ontwerp hielden we rekening met veel ruimte voor groen en kozen we voor natuurlijke materialen en kleuren. Wat een heerlijke groene oase is dit huis geworden!

Review

Danielle heeft ons geholpen bij het maken van een plan voor ons oude arbeidershuisje. We zijn gestart met het maken van moodboarden en daarmee heeft Danielle een plan gemaakt waarmee het huis op papier echt tot leven kwam. Het was fijn samenwerken met Danielle; ze heeft ons meegenomen in haar ideeën, communiceerde snel en duidelijk en houdt rekening met je wensen & budget. Het is een rustig en groen geheel geworden waar we nog elke dag super blij mee zijn!

Maaike en sebas