licht nieuwbouwhuis met stoere blikvangers in houten

Begin 2015 werden wij door een gezin benaderd, die net een prachtig nieuwbouwhuis in Houten had gekocht. Op dat moment woonden zij nog in Kuala Lumpur. De vraag was of wij een interieurontwerp voor de woonkamer, slaapkamers en werkkamer konden maken en ook de projectbegeleiding tijdens de bouw van het huis op ons konden nemen. Dankzij regelmatig video contact konden we ideeën uitwisselen hoe hun droomhuis eruit zou zien. Het resultaat is een lichte en gezellige familiewoning geworden, met veel Scandinavische invloeden, maar ook het zonnige en botanische van Maleisië zie je terug.

Om de woonkamer meer intimiteit te geven, lieten wij een stalen schuifdeur maken die de ruimte prachtig opdeelt, zonder dat je de mooie zichtlijnen naar de tuin verliest. De wens voor de bewoners was een haard in de woonkamer, en om deze met de ruimte te verbinden lieten wij een houten meubel op maat naast de haard maken. De houten vloer loopt helemaal door richting de keuken, maar dankzij de tegels rondom het kookeiland (die ook in de hal terugkomen) kan er toch zonder al te veel zorgen geknoeid worden. De kinderkamers werden voorzien van gezellig behang en in de werkkamer is een stoere stenen muur gemaakt. Hieronder zie je de foto’s van het eindresultaat!

Review

“Tijdens ons verblijf in het buitenland hebben we Danielle benaderd om mee te denken over de inrichting van onze nieuwbouwwoning. Danielle heeft een plan gemaakt voor de inrichting, en kon ook assisteren bij de projectuitvoering. Ze was erg flexibel en nam onze wensen mee in haar interieurplan. We zijn erg tevreden over het uiteindelijke resultaat! Als je op zoek bent naar een interieurstylist kunnen we Studio Binnen zeker aanraden.”

Francoise en Niek